mandag, september 04, 2006

Münster

No sitt vi pä en nettcafe i Münster litt fornerma etter ä ha vorte tatt for ä vere mindreärige, men humöret er fortsatt oppe og gär :)
Vi har fätt litt sansen for kanallivet, behagelig uten bölger og koslig ä kunne sjä land pä naert hold heile tida. Hösten med mykje vind, regn og löv i lufta har komme her sör, sä da er det godt ä vere innasjaers!

For ä svare pä litt spörsmäl frä pappa: Vi er alltid ombord i bäten under slusing og i löfteverk. I slusene mä vi drive ä flytte fortöyninga oppover eller nedover langs sluseveggen, bortsett fra pä den störste slusa der fortöyningspunkta flöyt opp sammen med oss.
Slusene er gratis, vi betaler heller ikkje havneavgift lenger, for det er mange gratisplasser langs kanalen og utenfor slusene.
Tysken gär stort sett i: Hei, hallo, tankenstelle, danke, das sportboot kan mit der shiff einfahren(over högtaleren ved slusa) & bitte. Samtaler ender ofte med at vi snakker enten norsk eller engelsk og dei snakkar tysk, det gär fint med litt godvilje og kroppsspräk :)
Vi har enda ikkje kresja. Vi er litt utanfor sessongen sä det er stort sett industribätar me möter, og lille Lazy er lita og lett sä om vi skulle komme i naerheten av nokon er det berre ä strekke ut handa for ä dempe... :) Som Elise sier: "jeg kan jo stoppe Lazy med lillefingeren jo!"
Vi snakker ofte med folk pä kaia eller i slusene. kanalene har vi ein tendes til ä treffe samme folka fleire gongar sidan vi gär samme vegen. Det er eit "skravlete" par som bor i Frankrike vi har ein tendes til ä treffe, kona ombord er dansk, sä dei har vi snakka ein del med. Vi har mött mange veldig hjelpsomme folk, det er alltid trivelig :)

Vi har satt tempoet litt opp no, vi har begynt ä glede oss til ä komme fram til gode klatreplasser, og ikkje minst buldring ved Paris(sjölv om det er mange kilometer og sluser för vi er sä langt avgärde...) :)

7 Comments:

Blogger Bjørg said...

Mindreårige ja.. he he, om noen år er dere lykkelige hvis noen tror dere er yngre enn dere er! Bare vent! Skikkelig kjekt å lese om sluser og skravlete dansker og tyske gloser. God tur videre da, folkens!

mandag, september 04, 2006  
Anonymous Anonym said...

Kjempe kjekt å høre fra dere (og litt mer detaljert enn før). Jeg sjekker bloggen deres hver dag jeg.. :)

Her i Bergen er det sol-regn-sol-regn osv. (dere skjønner tegninga). Vi var hjemme i Gausdal i helga for å levere vinterdekka til passaten til dens nye eier. Det var tilfeldigvis Gausdalsdagen den helga, så det var masse boder, smaksprøver, konkurranser og traktorer :) Hehe.. Jeg kjørte helikopter over Saksumsdalen, det var gøy!

Håper dere ikke blir for late ombord i "Lazy" ;)
Kos dere videre, fjellbabes!

mandag, september 04, 2006  
Anonymous Anonym said...

Heisann!
Ser veldig bra ut dette, jenter!
Her i Oslo har eg berre mykje fritid og studerer gresk som er kjempekjedelig. Kunne likegodt fortsatt for meg sjølv på Sunnmøre! en ting...eg har begynt i jibbegruppe! vi driv med barmakstrening på idrettshøgskulen! Dobbelt så mykje turning som i fjor!

Lykke til vidare og plukk opp hiphop-musikk i Tyskland! mykje bra! DJ-steinhandt!

mandag, september 04, 2006  
Anonymous Anonym said...

Takk for god info! Godt å høyre at det ikkje går alt for mykje peng til avgifter. Høyrest skikkeleg sosialt å reise på den måten. Reknar med at de ser mykje vakkert kulturlandskap. Etter kartet å døme skal de kanskje innom Belgia også?
Vi kom nettop frå misjonsmøte på Flåberghytta. Nina med pappa var med. Koseleg. Skal maile bilde av Filip så snart vi kan. God tur vidare!

mandag, september 04, 2006  
Blogger Martin og familien said...

heisann!
No har vi allereie hatt 5 fantastiske, underlige og uvante dagar med lille Filip.
Han gler seg veldig mykje til å få treffe alle onklane og tantene sine, og han synes du er ei skikkeleg arti tante Marie!
Heftig heising av skuta forresten, sikkert kjempearti!
Klem og golk fra oss på Bærheim :)

tirsdag, september 05, 2006  
Anonymous Anonym said...

Hei igjen mine kjære vænna! Og gratuler som tante, Marie!!! Skikkele søt gut:) Jasså ja, Elise, du ha skalla d du...!!! D kom jo egentle itj som nå sjokk da, må no sæi d. Du ha bestandi verre så tøff du, et tå mine store forbildo! Ha du gjort nå sprøtt da, Marie? Du æ no truandes t d mæste du og da..;)
No ha e bodd i Oslo i snart tri vukku, og e stortrivas! D går over all ferventning, og e angre itj et sekund på at e fløta hit. Minj e kan fertæl mer senar.
Vil bærre sæi at e tænkje my på dåkk, og at e savne å snakk mæ dåkk... Håpe alt går bra mæ dåkk framover, pass på dåkk sjøl!!!
Kkjæmpeglad ti dåkk, Marie og Elise:) STOOOR klæm frå Siri

tirsdag, september 05, 2006  
Blogger BFJ said...

Heisann!
Legg in ei helsing frå byen for Jesus... Tusen takk for bursdagssangen heilt frå lazy! Ikkje dårlig! Artig å lese både det de legg inn og det andre seier. Skikkelig møteplass denne sida dykkar! Her i Steinkjer jobbe vi mest med Barnas Festival. Berre ei veke til det brakar laust... Hugsar på dykk!
Sigmund

torsdag, september 07, 2006  

Legg inn en kommentar

<< Home