lørdag, november 18, 2006

1. tur i middelhavet!Hurra!! Endelig er masta oppe! Det var saa godt aa se Lazy i full prakt igjen. Men her i middelhavet er det vinter og det betyr mye vind. Faktisk saa mye vind at vi av og til maa ligge vaerfaste. Vi laa nesten en uke i Port st. Louis, men heldigvis hadde vi kjempehyggelig selskap. Dagen etter vi ploppa ut av kanalen fikk vi selskap av Penelope (en norsk seilbaat) som har vaert rett i rompa paa oss hele turen gjenom europa. Frode, Eli, Line og Pia var med aa feira bursdagen til Marie ombord i Penelope. Det var koselig! Haaper vi treffer dem igjen.

Naa ligger vi i en svindyr havn i Marsielle. Fikk provd seila saavidt, men haaper paa bedre seilevaer i morra. Da skal vi se om vi ikke kan finne et fint sted aa klatre. Vi beveger oss mot Nice hvor mor og far Bjornson kommer aa besoker oss. Det gleder vi oss til! Haaper paa god vind i seila!

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Putre påhengsmotor ca 2200 km (?), med ein fart på kanskje 10km/t(?). I 3 mnd for å komme til middelhavet for å segle, og så bli liggande værfast. Eg undrar, er det det man kaller eit antiklimaks?

søndag, november 19, 2006  
Anonymous Anonym said...

Hehe, det var litt morsomt det Nils Ingar påpeker her.. :)

Men så kjempe koselig at folka dine kommer sydover for å "besøke" dere, Elise! :)Det er jo lov til å ha litt hjemlengsel, det gjelder dere begge :) Synes du har blitt fin på håret nå :)

I Bergen er det mye vær; i går hadde vi rundt 50 lynnedslag (resulterte i strømbrudd), torden, haglskurer, pøsregn, og strålende sol. Ikke verst. Steinar har eksamen i morgen, han er litt nervøs. Etter eksamnen hans drar vi hjem en svipptur, før vi gyver løst på eksamensinnspurten.

Håper dere får klatra litt før Marie vender snuten hjem igjen, lykke til med seiling!
Hilsen landkrabba

søndag, november 19, 2006  
Anonymous Anonym said...

heia elise, så godt det er å lese om dere. og at dere har nådd målet deres. moro at lazy får strekt litt på seg der nede. os så bra at mamma og pappa kommer en tur. de har vel sodt av å lufte seg de med. vet du noe mer om hva som skjer til jul?

livet går sin vante gang her nede på spissen av norge, vi er i praksis på museum, men jeg tror jeg har bestemt meg for å studere videre innen steiner skolen. men hvem vet, jeg dupper jo litt frem og tilbake.

snøen lar seg vente på, for vi har enda milde dager men de hjemme suser nedover bakkene på slalom. men jule stemningen kommer smygende på, har grilla pølser på peisen i dag etter en tur i svømme hallen. KOS DERE. dere er i tankene mine. ane

søndag, november 19, 2006  
Blogger Bjørg said...

Ååå, dere er heldige som skal til Nice! Fantastisk by! Ta dere en tur innom ditta superhotellet, husker ikke navnet, men det ligger langt til "venstre" i byen hvis dere plutselig finner på å snu ryggen til sjøen for en stund. Mye flott kunst, stivpynta folk og store rom, ikke akkurat kahytter og lugarer...

Og så er det jo kunsten, mulighet til å besøke museene til både Matisse og Chagall. Har dessverre ikke vært der sjøl, vi hadde en annen agenda da vi var der, men det er verdt et besøk.
Kose dere masse!

mandag, november 20, 2006  
Anonymous Anonym said...

Hehe, morsomt bilde Marie, hvis det er du som spretter som en kanin der på gata! Er det det nye skjekketrikset kanskje?? Eller er det slengkysset som skal gjøre susen?? Eg undres.

Nå har jeg vært hjemme og hentet litt forskjellig til Nice-turen vår. Lurer jo veldig på hva man tar med på en slik tur, men dere har kanskje noen tips? Jeg ringer dere en dag!

Ha noen fortsatt gode dager med Lazy og hverandre! Jeg gleder meg som en "antilope på Svalbard",(som Sigmund skrev så poetisk), til å treffe dere igjen! Jan-Eivind gleder seg også veldig, kanskje som en pingvin i Sahara.

Store klemmer fra Siri

tirsdag, november 21, 2006  

Legg inn en kommentar

<< Home