torsdag, november 02, 2006

Hurra, i middelhavet!


Nesten.... Da vi hadde bare 2 sluser igjen, ville ikke den trofaste Honda 9,9 hk mer. Kom oss inn i forste og beste havn der en hyggelig tysker som kunne baade engelsk og fransk, hjalp oss med aa finne problemet. Antagelig feil paa det elektriske og null gnist paa pluggen. Ikke noe han kunne gjoere uten riktig verktoy. Men han kunne hjelpe oss med aa flytte Lazy til et mindre utsatt sted i havna. Siden motoren var syk og svak, maatte vi ta i bruk andre metoder. Lazy skulle rundt brygga og over paa andre siden av havna og med hjelp av lange tau og to sterke mannfolk fikk vi lirket henne fint paa plass. Bare ett lite uhell: I sin iver etter aa hjelpe til og av omsorg for at Lazy ikke skulle skades, tok det litt av og dermed har Elise bada i Rohne. Jada... Et lite uoppmerksomt oyeblikk og plutselig var ikke brygga der lenger... Men heldigvis var det en franskmann ikke langt unna og snart laa Elise trygt og godt paa brygga. Vaat som en drukna katt, men latter vitna om at det hadde gaatt bra.

Men naar vi forst skulle ligge fastlaaast paa et sted pga motorhavari, kunne vi like gjerne ligge vaerfaste ogsaa, for aa vaere sikker paa at vi ikke skulle komme oss til middelhavet med det forste. Her i omraadet har de noe som kalles Mistral. Trodde vi skulle slippe den beryktde nordavinden, men neida... Det foles som vi befinner oss i en vaskeball og det rykker og drar i fortoyningene. Horte at den har en 3 dagersyklus og kan komme i opptil orkan styrke. Ligger paa en skikkelig ode sted og naa har vi haika oss inn til Avignon som er en litt storre by.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Elise Elise - hold deg på om bord, hold deg på land. Vær så snill IKKE begynn sånn som jeg.....

torsdag, november 02, 2006  
Anonymous Anonym said...

og ikke lag slike skrivefeil som jeg gjør....

torsdag, november 02, 2006  
Anonymous Anonym said...

Ojoj.. Nå skal det sies at dere har hatt "flaks" hittil med relativt lite problemer med Lazy, men skikkelig kjipt at dette skulle skje RETT før dere kom dere ut i Middelhavet! :( Håper dere får fikset det etterhvert (ved hjelp av en eller flere "handymen" ;)

I Bergen regner det nå (bombe, øhh).. Hjemme i gausdal er det visstnok ganske kaldt og endel snø. Kjenner du det kribler i langrennsbeina, Elise? :) Studiene opptar det meste av tiden vår her. Har begynt i jobben min som gruppeleder, og det var skummelt! Lille meg skal liksom være "lærer", føler ikke at jeg kan så mye.. Tenker på dere stadig vekk, ikke blås bort der nede.

Glad i deg Elise :) Klem

fredag, november 03, 2006  
Anonymous Anonym said...

Hei min kjære Elifise!
du din gærning,kan tro æ lo da æ lest at du falt i elva...typisk elisemi;)
om ei uke e d skagareunion,og æ glede mæ masse.har styrt så sinnsykt for at folk ska kom og orga som aldri før.vi blir 41 stk,så d kjæm t å bli knall:)
ellers e æ travel i praksis, syns d e skikkeli spennende!annbefalles å bli sykepleier;)glde mæ t du kjæm hjæm t norge æ,kan du kom å besøk mæ da?og bo litt her?koalaen din savne dæ<3 hihi

fredag, november 03, 2006  
Anonymous Anonym said...

hehe, slikt kan det gå... Men når e no tenke over det, så har den nok den motoren gått fleire kilometer enn dei fleste 9,9 hesters Honda gjør i løpet av eit liv. Det var jo kanskje på tide med litt action igjen? ;)

lørdag, november 04, 2006  

Legg inn en kommentar

<< Home