onsdag, september 20, 2006

Frankrike

Etter mye om og men, og mange stengte veier inn i Frankrike, har vi endelig kommet oss godt pa vei til Paris.
For tiden styrer vi slusene selv og foler oss derfor litt aleine her i verden da det er lite trafikk pa kanalene. Kanalferden igjennom Belgia tok lenger tid enn forventet, men til gjengjeld fikk vi oss litt fin klatring. Artig med fjellvegger som gar rett opp fra kanalen.

Vi fikk oss en kompis som vi hadde en del slusedater med. han hadde en fin liten bat (litt storre enn Lazy) og putra rundt aleine. Han hjalp oss med a finne en apen vei inn i Frankrike og innviterte oss pa ett glass vin i "hjemmet" sitt. Det er litt rart med folk vi moter pa var vei, ofte veksler vi bare noen ord i slusa og tenker at vi sikkert ikke kommer til a mote de igjen, men plutselig foler vi at vi kjenner dem ganske godt.

Kanalene er ikke spesielt godt egna for seilbater. Kanalen vi er pa na (Canal de St. Quentin) er skikkelig gammel (her har til og med Napoleon kjort), sa pa den tiden var det nok ikke sa mange seilbater som rotet seg inn i kanalen. Altsa... Lazy har hatt kontakt med bunn av kanalen noen ganger, men aldri sa ille at vi ikke kommer los igjen.

I gar kjorte vi 23 sluser og 35 km, og i dag har vi vaert igjennom en tunell pa 5,6 km. Da matte vi kjore pa rekke og rad, det tok ca. 1,5t for vi var ute i frisk luft. Da var det godt a kjenne sola som for tiden skinner for oss i Frankrike.

OG, ja Elise har skaffet foto apparat, men nettcafeene her er litt lite moderne... Kanskje det ordner seg nar vi kommer til Paris...

4 Comments:

Blogger Bjørg said...

Hei dere! Kjekt med litt oppdatering... Frankrike er et vakkert land! Synes dere er kjempeflinke, det høres ut som det går i full fart nå!

Jeg vinket ned til dere da vi fløy over Rhinen på vei til Kroatia for en uke siden. Nå er NMS U-folket hjemme i Norge igjen, godt fornøyde med tur og land.

Gleder meg til å stadig høre mer om turen deres, flott med stemningsrapportene deres underveis. Marie, du overtar vel gitarspillinga på leir nå?

Klem fra Bjørg

onsdag, september 20, 2006  
Anonymous Anonym said...

Tenk at de er heilt framme i Framkrike, då er det kanskje berre unnabakke ned til "fjorden". Skummelt å ta botn med kjølen, sikkert. Vonar det går bra resten av vegen. I kveld pakkar vi oss ut for å reise til Stavanger i morgon tidleg.

torsdag, september 21, 2006  
Anonymous Anonym said...

Endelig en ny oppdatering fra dere! :) Synes det høres litt skummelt ut at Lazy har touchet bunnen flere ganger, håper dere slipper å oppleve det så mange flere ganger.. Å være så lenge inne i en tunnell må være kjedelig, tror jeg hadde fått klaustrofobi selv, hehe.. Det er uansett godt å høre at dere har kommet til frankrike, synes det går bra unna, jeg! :)

Selv driver jeg med hjemmeekamen i kjøpsrett nå, innlevering på mandag. I det siste har vi gått endel fjellturer, så nå har vi bare igjen å bestige det minste av Bergens 7 fjell. I dag er det spådd 23 grader og sol her, så kan ikke klage :)

Blir artig med flere bilder fra turen etterhvert.. Nyt ferden sørover, dette gjør dere sannnsynligvis bare en gang i livet.. :)

Tenker på dere, klem fra Mari.

fredag, september 22, 2006  
Anonymous Anonym said...

Kjære dere!
Følger fortsatt spendt m,Kjempe kozelig m mail fra deg Elise!Litt dårlig m tilgang t data her, og siden skrivinga tar litt tid har jeg ikke fått somla meg til å svare enda.Vever for harde livet, så snart er vadmelen ferdig. trives kjempe bra og høyskolelivet er nok litt travlere enn jeg hadde forventa...Er kjempe stolt av deg/dere som får d her t! med fart i båten og sol i fleisen ønskes dere god tur videre! mange stoore klemmer

lørdag, september 23, 2006  

Legg inn en kommentar

<< Home