mandag, oktober 16, 2006

En ANEledes uke


Naa sitter vi paa en bar med hver vaar kaffe og tenker paa hva vi skal fortelle dere der hjemme. Elise kjenner paa en ubalanse i kroppen ved tanken paa aa naa skulle tilbake til kanalhverdagen, mensensyklus og andre kretslop i kroppen har kommet paa utur etter en annerledes uke.

Elise forteller: jeg skulle forlate baaten for 1ste gang og kjente at det igrunn skulle bli godt aa gjore noe helt annet enn kanaler for en stund. Tok toget fra Nevers inn til Paris for aa mote Ane paa flyplassen. Vi hadde ingen konkrete planer, men tenkte aa ta ting slik de fallt seg. Det var godt aa se den eventyrlystne, energisk utstraalende personen og gleda meg enormt til uka. Havna paa en cafe med utsikt mot Notre dame hvor vi kosa oss med vin, maanen og intens skravling inn i natten. Det ble et dogn i Paris hvor vi fikk med oss Eiffel og Lovre for vi dro tilbake til Lazy for aa oppleve litt av kanalhverdagen. Etter en sluse tur\retur var vi fortsatt i Nevers og for aa oppleve litt mer av Frankrike paa en annen maate pakka vi med oss telt og sovepose. Fikk en fin runde rundt i Morvan hvor vi tok buss til Lormes, haika til Oroux, slo opp teltet og lagde oss en bedre middag paa stormkjokkenet. Dagen etter loffa vi rundt og fant en idyllisk plass for teltet ved en liten elv. Hadde sett paa kartet at det ogsaa var en vakker innsjo i omraadet, men skuffelsen var stor da det viste seg aa vaere en dam som paa dette tidspunkt hadde veldig lav vannstand. Vi ble fortalt at dammen ble brukt til aa regulere vannivaaet i kanalene, saa da faar det vel vaere greit. Neste dag haika vi oss tilbake til Nevers via Chateu- Chinon. Artig aa oppleve bondelandet i Frankrike og se at det ogsaa her finnes orginaler. Folk er veldig hyggelige og hjelpsomme og lett aa faa haik, selv om det ikke er alltid like lett aa gjore seg forstaatt eller aa forstaa(Ana ble etterhvert en reser paa fransk).
Mange varme tanker til deg Ane for en opplevelsesrik uke!

Marie fortel: E har stort sett vore aaleine og i min egen verden den her veka, naanj gong e d godt aa faa tenkt igjenom dei store tinga her i livet... :)
Tida har gaatt med til bonn, filosofering over livet, Bibellesing, tusling i byen, klesvask og rollerbladesutflukter. D har paa mange maata vore veldig interessante daga, pussig aa bli saa isolert pga manglende spraakkunnskapa naar d kryr av folk rundt me. Naar e e her ser e livet der heime i eit litt anna perspektiv, d e kjempe interessant!
Ellers har e vorte ganske kjent i og rundt Nevers, ein sjarmerende by med steingamle bygninger og mange smaa og koslige "husmorbutikker". Byen e av den storrelsen at ein etterkvart kjenner igjen folk i gatene og hilser naar en har gaatt forbi dei mange nok gongar. :)

No fortsett kanalferden i muligens eit litt roligare tempo. Neste STORE stoppested bli Lyon.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tittei:)
Godt å hør alt dåkk fertæl! Litt skeptisk t den haikinga di da, Elise(...), men du æ jo ei tøff vækj som kan å fersvårrå d hvis d skull bli nødvendig!!!;) Tænkje no fortsatt på dåkk da, og ønske dåk alt godt fer vukku som ligg framfer dåkk!
Go'kjek frå Siri

mandag, oktober 16, 2006  
Anonymous Anonym said...

Så bra at det gjekk godt!
Gler meg til å høyre meir filosofering. Har hatt bibeltime på Tingvoll i kveld: Hva vil det si å tro? Fin forsamling, fin samtale. Gler oss til helga og besøk frå Stårheim.
God tur vidare!

mandag, oktober 16, 2006  
Blogger Bjørg said...

Nå var det kjekt med litt oppdatering! Ble så inspirert at jeg måtte blogge litt sjøl også, for første gang på snart 2 mnd.. velkommen innom :)

Regner med at dere er blitt skikkelig forfransket nå, og at dere som regel sees med alpelue, baguette under armen og en vannflaske i hånda, eller...?

Håper båten og alle andre livsnødvendigheter fungerer som de skal!

Her drar høsten seg innpå oss, i dag hadde vår Marie for første gang strømpebukse og støvletter på skolen. Mens Rolf fortsatt helst vil gå i t-skjorte når han kan. De var på Horja i går, sprekingan, mens jeg som er litt slappere var hæme på Skåla og lagde pizza til en liten bataljon.

Fortsatt god tur!

mandag, oktober 16, 2006  
Anonymous Anonym said...

takker og bukker for en kjempe fin uke, tror ikke jeg har ledd så mye på lenge.rumpe humør går aldri av moten. bare for aa presisere er ane på fransk ikke resel, men esel. høst hilsen fra nord, god tur videre nedover kanalene, tenker på dere.

onsdag, oktober 18, 2006  
Anonymous Anonym said...

Så godt å endelig høre fra dere igjen; når det ikke oppdateres på nær 14 dager begynner jo en å tenke litt på hva dere driver med, hvor dere er osv.

Det må ha vært godt for deg å være på land med Ane, Elise.. Dere hadde det sikkert kjempe morsomt, og det er en opplevelse å leve videre på når kanallivet blir hverdag igjen. Er imidlertids imponert over deg, Marie, som ikke gikk på veggen når du var så lenge alene. Well done :)

Her i Bergen er det høst nå; kjølig ute og endel regn. Fikk mms fra Saksumsdalen i går, og der var det kommet snø. På tirsdag feiret Steinar og jeg 1-års forlovelsesdag med 3-retters middag på restaurant, gaveoverrekkelse, bonderomantikk på tv etc. :)Vi har det fortsatt like bra sammen..

God tur videre, begge to! Klem

torsdag, oktober 19, 2006  

Legg inn en kommentar

<< Home